DragonBreath’s Kaart Conditie Gids

Near Mint (NM) Conditie

Een kaart kan geclassificeerd worden als NM wanneer deze geen tot extreem lichte beschadiging kent. Vaak ziet de kaart eruit alsof hij net uit een booster pack is gehaald. Lichte beschadigingen zijn alleen zichtbaar wanneer de kaart nauwlettend wordt gecontroleerd. Een kleine kromming is ook aanvaardbaar voor kaart die is aangemerkt als NM. De kaarten die DragonBreath te koop aanbiedt verkeren in NM conditie (tenzij anders aangegeven).

Excellent (EX) Conditie

Een kaart kan geclassificeerd worden als EX wanneer deze lichte slijtage kent omdat er mee is gespeeld. Deze lichte slijtage is soms zichtbaar langs de randen van de kaart. Ook kunnen er kleine/lichte onvolkomenheden op de kaart aanwezig zijn, denk hierbij aan een lichte deuk of kras op de voor en/of achterzijde van de kaart. Een kaart in EX staat kent geen vouwen, kreuken, of zware gebruikssporen.

Fine (FN) Conditie

Een kaart kan geclassificeerd worden als FN wanneer deze slijtage kent rond de randen door het spelen. Vaak is er bij een kaart in FN conditie ook sprake van andere imperfecties zoals kleine witte beschadigingen in en om de rand. Ook kunnen de randen wat grijs van kleur zijn door slijtage en kunnen er lichte zogeheten ‘scuffmarks’ aanwezig zijn op de voor- en/of achterkant van de kaart. De algemene indruk die de kaart wekt is die van lichte slijtage. Een kaart in deze conditie is voor een verzamelaar vaak de ondergrens die hij zal aanvaarden voor een kaart in zijn collectie (en zal een verzamelaar vervolgens vaak op zoek gaan naar een beter exemplaar).

Good (GD) Conditie

Een kaart kan geclassificeerd worden als GD wanneer deze redelijk veel slijtage kent door het spelen. Er is sprake van een grotere hoeveelheid slijtage aan het oppervlak van de kaart dan bij een kaart in FN conditie het geval is en de slijtage is goed zichtbaar. De kaart is echter nog steeds vrij toonbaar en niet verweerd.

Poor (P) Conditie

Een kaart kan geclassificeerd worden als P waneer deze in ronduit slechte staat verkeerd. De kaart heeft duidelijk betere dagen gekend en er is zichtbaar intensief mee gespeeld zonder kaartprotectie in de vorm van een kaarthoesje. Bij een kaart in P conditie is er vaak sprake van meerdere van onderstaande gebreken: er zitten vouwen in de kaart, de randen van de kaart zijn versleten, de kaart voelt dun aan, er ontbreken stukjes uit de rand, de kaart is (op delen van de kaart) verkleurd, er zitten zware beschadigingen aan de voor en achterzijde van de kaart en de vouwen en krassen op de kaart zijn goed zichtbaar.


Copyright 2017 DragonBreath.
Design by Str--p